Fotbollskväll på Italienska


måndag den 14 september, 2009 kl 11:34 av Peter

Om du arbetade som tv-producent och fick ansvaret för ett program som skall presentera omgångens fotbollsmatcher. Hur skulle du då lägga upp programmet? I Sverige är det svt som har ansvaret med måndagens fotbollskväll där ”mys” Mats Nyström leder det halvtimmeslånga programmet.


Italienska flaggan

Fotbollskväll
Till hjälp har Mats ”rit” Ola som oftast står för intressanta djupdykningar av olika situationer. Bredvid ”rit” Ola sitter det forne Anderlecht proffset Pär Zetterberg och mumlar. Skall jag vara ärlig så har jag väldigt svårt för att höra vad Pär säger. Jag tycker att det är bra att fotbollskväll finns men i dagsläget håller det inte måttet. En stressig halvtimme där det bara visas bilder från måndagsmatcherna duger inte. Som fotbollsintresserad tycker jag att man har rätt till minst en timmes långt veckomagasin där man fördjupar sig alla matcher varje omgång. För Allsvenskans bästa, ge oss ett bättre fotbollskväll!

Berlusconis värld
Annat är det i Berlusconis värld. I Italien vet dem vad fotboll betyder för folket. Efter varje fotbollsomgång är det flera kanaler som visar flera timmars höjdpunkter och där varje detalj granskas och gås igenom. Det går inte att jämföra fotbollskväll med de italienska tv-programmen. Upplägget är oftast, publik i studion. Någon sorts värdinna som ser ut som en porrskådis som männen kan dregla över. En expertpanel som består av flera så kallade experter och inte mumlande före detta fotbollsproffs. Tänk dig att tidningen Slitz skulle ha ansvaret för ett fotbollsprogram så kommer du ganska nära herr Berlusconis filosofi hur fotboll skall upplevas framför televisionen.

Min värld
I Italien har vi det trashiga och i Sverige det tråkiga. En kombination vore kanske något? Så skulle det i alla fall se ut om jag fick vara tv-producent.
Som programledare hade jag valt den så alltid lysande David Fjäll. I expertpanelen hade jag satt Jens Fjällström, Glen Strömberg, Simon Bank, Thomas Nordahl, Björn Ranelid och Kristina Kappelin. Programmet skulle spelas in med publik direkt från Berns och självklart skulle programmet vara nittio minuter långt.

Kolla in det ”trashiga” och om du undrar. Ja det är ”fotbollskväll på Italienska”

SKY Calcio Show - Ilaria d’Amico
Controcampo (Mediaset - Ingår i Berlusconis tv-imperium)
För övrigt hittar du den bästa svenska tv-fotbollen på nätet. Via http://www.svenskafans.com/fantv/ hittar du den. Euro Talk, Matchpuls fotboll och 08 Fotboll är lysande tv för gjord med lite pengar.
Läs mer om Italiensk tv i Kappelins krönika >>

 
  Skriv kommentar
 
 
 
Senaste artiklarna
Månadens fotbollscitat

"I think Cassano, Totti and Gattuso can play alongside but not Ibra"

Rocco Siffredi

Reklam:

--------------------------------------------------
För att öka spänningen för våra Liveodds streamar bet365 varje år över 4.000 evenemang direkt - så att du kan spela medan det händer. Bland höjdpunkterna finns varje vecka 5 matcher från Serie A samt tennis från Masters Series.
--------------------------------------------------
Öppna ett konto med bet365 idag och ta del av din öppningsbonus på 100%.
--------------------------------------------------
Stryktipset, Oddset och mycket mer på SvenskaSpel.se. Spela här och nu!
--------------------------------------------------
Unibet - Spela riskfritt 150 kr på Champions League!
--------------------------------------------------
Nya kunder hos Betway.com får 1000 kr gratisspel! Klicka här
--------------------------------------------------