Guiden för fredagens TV-kväll


fredag den 15 februari, 2008 kl 06:00 av Kalle

Nu är det äntligen fredag igen med den därtill obligatoriska tv-kvällen, i alla fall i Vasastan och de norra förorterna Väsby, Rosersberg och Märsta. I Nacka väntas säkerligen gäster till kvällen och därför vilar plattTV´n även denna fredag. För att även denna fredag ska bli en lyckad TV-kväll levereras här den ultimata fredagsguiden.

Fredagens Let´s Dance bjuder på svenska låtar till Valsen och Cha Cha som presenteras i TV4studion. Eller vad sägs om ”Sarah” (Mauro Scocco) i valsform eller ”Pärlor åt svin” (Magnus Uggla) som det också dansas vals till. Kan Mat-Tina leverera ytterligare en felfri omgång och följa upp föregående veckas maxpoäng från juryn eller är det Tony som får en fullpoängare för sin Cha Cha till Lundell´s ”Ohlala jag vill ha dig”? Frågorna är många och svaren får man ikväll på TV4 vid åtta tiden.

På konkurerande kanalen SVT1 vid samma tid börjar ”På spåret”. Ett program som är så pass populärt att man år 2006 tilldelades Kristallen för bästa game show. Man har även tävlat i Europa om den eftertraktade guldrosen, Rose d'Or, i tv-festivalen i Montreux. Denna fredag är det dags att ta fram ett motståndarpar till paret Ann Lundberg och Johan Wester som blev finalklara redan förra veckan. Kampen idag står mellan Cecilia Hagen/Lennart Hoa-Hoa Dahlgren och Karin Hübinette/Stefan Holm.

På spåret

För att ge lite information om de deltagande lagen saxas lite information från svt.se:

Cecilia Hagen och Lennart Hoa Hoa Dahlgren är turneringens riktiga veteraner. Tyngdlyftaren Hoa-Hoa blev stor publikfavorit när han 1987 medverkade och vann i den allra första omgången av På spåret. I år delar han, för fjärde gången, bur med en rutinerad och välkänd partner - författaren och krönikören Cecilia Hagen.
På spåret-historik: Hoa-Hoa har tävlat sex gånger, Cecilia fem gånger och som lag har de tävlat ihop tre gånger (tidigare 2002, 2003 och 2004). Tillsammans har de aldrig vunnit men kan ändå skryta med varsin vinst. Hoa-Hoa vann 1987, då tillsammans med Thomas Wernerson och Margareta Söderström (samma konstellation medverkade även 1990 men vann då inte). Cecilia Hagen vann 1995 tillsammans med Tomas Tengby. Dessutom tävlade de båda 1997 då Cecilia Hagen bildade lag med Adde Malmberg och Hoa-Hoa med Kerstin Hallert.

Karin Hübinette är journalist och programledare, känd från SVT:s tunga samhällsprogram - Kvällsöppet, Uppdrag granskning och i dagsläget Agenda. När hon nu tar plats i På spåret-vagnen gör hon det tillsammans med en rutinerad resenär som alltid siktar högt, höjdhopparen Stefan Holm.
På spåret-historik: Karin Hübinette - debutant. Stefan Holm har tävlat tre gånger, 2003 och 2004 tillsammans med Ingela Agardh och 2005 tillsammans med Katarina Mazetti. Vann gjorde han både 2003 och 2005, men förlorade 2004 i finalen mot Ellinor Persson och Dick Harrison med en poäng.

För egen del hoppas jag att jag även denna fredag får möjlighetan att titta på På Spåret. Chansen till detta är nog ganska stor eftersom Olivia även denna vecka är hos sin pappa. Nästa vecka är hon tillbaka och då får Filippa stöd i sitt önskemål om TV4 och Let´s Dance så då är nog kampen förlorad.

6 Kommentarer

Torgny Eriksson -   fredag den 15 februari, 2008 kl 09:34   

Lysande information inför kvällen! Kan man få liknade utförlig information om lördagsfotbollen skulle jag bli jätteglad!

Torgny Eriksson -   fredag den 15 februari, 2008 kl 20:45   

tio kvar nu tills det börjar……………

Jonas -   fredag den 15 februari, 2008 kl 20:55   

I den näst norraste förorten vankas det nu “På spåret” (sorry lelle) men rosen räknas inte som förort! Chips och ett glas Chanka ligger nu när till hands!!

Torgny lär dig klockan!!! Posta en artikel kl 19:45 och säga 10 kvar!! Kom igen!!

Torgny Eriksson -   lördag den 16 februari, 2008 kl 00:09   

Jag var så het inför på spåret. Nu är det en sorgens kväll när Stefan och Karin (fin tös) åkte ut.

Sture Allen -   lördag den 16 februari, 2008 kl 01:30   

Nordligaste heter det.

Jonas -   lördag den 16 februari, 2008 kl 10:09   

Tack Sture. Torgny, Karin är inte snyggare än Cecilia Hagen!

Trist dock att Forshagabon Stefan åkte ut! Men Hoa Hoa är en kul prick och jag tror förövrigt att de tar hem finalen.

 
  Skriv kommentar
 
 
 
Senaste artiklarna
Månadens fotbollscitat

"I think Cassano, Totti and Gattuso can play alongside but not Ibra"

Rocco Siffredi

Reklam:

--------------------------------------------------
För att öka spänningen för våra Liveodds streamar bet365 varje år över 4.000 evenemang direkt - så att du kan spela medan det händer. Bland höjdpunkterna finns varje vecka 5 matcher från Serie A samt tennis från Masters Series.
--------------------------------------------------
Öppna ett konto med bet365 idag och ta del av din öppningsbonus på 100%.
--------------------------------------------------
Stryktipset, Oddset och mycket mer på SvenskaSpel.se. Spela här och nu!
--------------------------------------------------
Unibet - Spela riskfritt 150 kr på Champions League!
--------------------------------------------------
Nya kunder hos Betway.com får 1000 kr gratisspel! Klicka här
--------------------------------------------------