Heta känslor i Italien


torsdag den 24 januari, 2008 kl 13:15 av Peter

Att Il Calcio väcker känslor är det inget snack om. Igår spelades omspelsmatchen mellan Atalanta och Milan inför tomma läktare. Matchen som skulle ha spelats i november förra året fick avbrytas efter att fansen försökt storma planen. Det var dödsskjutningen av Laziosupportern Gabriele Sandri som utlöste oroligheterna runt om i fotbollsitalien.

Äntligen fick Cassano spela mot Roma. Igår spelades också den första matchen av två i kvartsfinalmötet mellan Sampdoria och Roma i Coppa Italia. I Sampdoria återfinns strulgubben och gamla Romatalangen Antonio Cassano. Att Cassano fortfarande har heta känslor för Roma råder det inget tvivel om. När det stod klart att Cassano skulle missa ligamatchen mot Roma efter att han fått en varning och blivit avstängt så började Cassano och grina. Kolla in filmen >>

Just nu råder det ”Silenzio stampa” i Inter. Det betyder att ingen i klubben talar med pressen. Inter anser att de blivit dåligt behandlade i pressen efter att ha fått den tveksamma straffen med sig i mötet mot Parma. Många får vibbar från ”Calciopoli” skandalen med alla mutade domare. Har
Det är även ”Silenzio stampa” i Torino av någon anledning. Kanske att tio raka matcher utan vinst spelar in.

Lägg där till alla profiler som finns i ligan. Francesco Totti i Roma har alla en åsikt om. Nu har Disney gjort en Tottiseriefigur. Frank Papertotti heter han.

I Parma spelar superkommunisten och ”Livorno till jag dör” profilen Cristiano Lucarelli. Det var en stor överraskning när han lämnade Livorno för att bli proffs i Ukrainska Shakhtar Donetsk och en ännu större överraskning när han återvände till Italien och gick till Parma och inte Livorno. Under tiden i Ukraina startade Lucarelli en egen dagstidning i ”hemstaden” Livorno.
– Livorno är en av väldigt få italienska städer där det bara finns en tidning. Jag tror att det vore väldigt bra för åsiktsklimatet och yttrandefriheten med en till.

I Italienskfotboll kan allting hända! Ti amo il calcio!

Länkar:
Cassano visar känslor >>
Silenzio stampa förklaring på wikipedia.org >>
Calciopoli förklaring på wikipedia.org >>
Totti läser Topolino >>
Cristiano Lucarellis tidning >>

3 Kommentarer

Forza Inter -   torsdag den 24 januari, 2008 kl 16:26   

Och sjunga kan de i Italien Kolla in Inter´s musikvideo>>

Peter -   tisdag den 29 januari, 2008 kl 21:36   

Jag har sett Roma gjort detta hela säsongen. Jesper Hussfelt tidigare på Canal + nu mer på TV4 har kallat det nytänkande och smart. I helgen lyckades Roma göra mål Sampdoria med hjälp av snabba hörnor där bollkallen redan lagt upp bollen på plats vid hörnflaggan. Nu kräver Sampdoria omspel.
Läs mer på Aftonbladet >>

Blinder -   onsdag den 30 januari, 2008 kl 19:26   

Ja man kan ju förstå Sampdoria dom är ju vana vid att hörnsituationen skall diskussioneras och den obliatoriska omplåstringen skall ske efter varje avblåsning.

 
  Skriv kommentar
 
 
 
Senaste artiklarna
Månadens fotbollscitat

"I think Cassano, Totti and Gattuso can play alongside but not Ibra"

Rocco Siffredi

Reklam:

--------------------------------------------------
För att öka spänningen för våra Liveodds streamar bet365 varje år över 4.000 evenemang direkt - så att du kan spela medan det händer. Bland höjdpunkterna finns varje vecka 5 matcher från Serie A samt tennis från Masters Series.
--------------------------------------------------
Öppna ett konto med bet365 idag och ta del av din öppningsbonus på 100%.
--------------------------------------------------
Stryktipset, Oddset och mycket mer på SvenskaSpel.se. Spela här och nu!
--------------------------------------------------
Unibet - Spela riskfritt 150 kr på Champions League!
--------------------------------------------------
Nya kunder hos Betway.com får 1000 kr gratisspel! Klicka här
--------------------------------------------------