Lektion 2 – Att tippa med hjärtat


fredag den 21 september, 2007 kl 19:33 av Kalle

Det finns en kategori av tippare i tipsbolaget som väldigt gärna sätter ett tecken på det laget som ligger närmast hjärtat. När dessa tippar så blir det inte alltid rätt, men när det blir RÄTT så blir det så mycket roligare för dessa tippare. Både vinst för favoritlaget och rätt på tipset. Inte illa. Sen finns de de som fegar ur och tippar mot sitt lag för att på så sätt säkra upp en match. Det vill säga att om t.ex. Stockholms stolthet skulle gå på en mina så kanske någonstans långt där bakom besvikelsen så kan man ändå glädjas att man har rätt på tipset. Det positiva med detta sätt att spela är att dalarna blir lite mindre men å andra sidan så blir inte heller topparna lika höga.

Det här med att tippa med hjärtat kan sedan dras lite för långt att det går lite till överdrift. För att ta ett exempel så är det bara att gå till veckans kupong på Tipsbolaget.com där man kan misstänka att vår störts aikare [ajkare] har tippat en två a match 13 bara för att man har haft den i Solna helgonförklarade Hedman i kassen. Nu säger inte jag att Björn kommer ha fel i denna match för matchen känns helt öppen men det är ändå en tanke som slår en när han är den ende som har en två på enkelraden.

Jag tror faktiskt att detta kan spegla de olika supportrarna lite.
Om man tar en Hammarbyare så har de en viss distans till det här med fotboll. Det gör inte så mycket om man vinner eller förlorar bara inramningen på Söderstadion är den rätta och med lite tur så kanske man får se ett riktigt snyggt mål eller en varför inte en klackspark. Djurgårdare är ganska fotbollsintresserade men ändå inte tillräckligt intresserade för att gå på match om det inte är något speciellt. Man är lite text-tv supportrar men man kan sin fotboll och går inte om laget inte levererar. Fotbollen är därför viktigare än klubben. Detta till skillnad mot en aikare som tycker fotboll är ok men man skulle inte gå på en match om det inte var aik som spelade. Men man är fan på varje match med aik också. Man älskar klubben mer än fotboll.

Denna tes bygger jag på att om man tar en supporter från varje lag som skall dra Stockholmsklubbarnas startelvor. Hammarbyaren plockar sitt eget lag plus kanske några övriga klacksparkande spelar i aik och DIF. Djurgårdaren spikar alla tre lagen för att sedan avsluta med att säga att han tycker Norling gör fel när han ställer upp med Patrik Karlsson istället för Marcus Jonsson på högerbacksplatsen. Aikaren däremot lyckas med kanske dra spelarna i första uppställningen i Gnaget men han har ingen aning vem som spelar på vilken position.

Det finns säkert undantag men dessa är nog få.

Förutfattade meningar? JA, men jag tror att jag har rätt.

7 Kommentarer

Egil "Drillo" Olsen -   fredag den 21 september, 2007 kl 19:50   

Dette må vare den artikeln jag liker minst på hele tipsbolaget.com
Ha de
//Drillo

Sluggo -   fredag den 21 september, 2007 kl 20:45   

Förutfattade meningar! Ja!
Har artikelförfattaren rätt? Nej!
“Teser” spikade Luther upp på slottskyrkan i Wittenburg den 31 oktober 1517. Ungefär så otidsenliga är artikeförfattaren åsikter.
D.v.s inte giltiga ídag.
En fingervisning om var hjärtat och fotbollsintresset finns. kan vara att de i Tipsbolaget vars favotitligor inte är den Italienska, Spanska eller Engelska och inte heter Kalle, Jonas eller Peter faktikt är intresserade av vår inhemska serie och har ett hjäta som hör hemma där och, dessutom, ska gå och se sitt favoritlag (AIK) vinna eller förlora på måndag.

Bengt Frithiofsson -   fredag den 21 september, 2007 kl 21:07   

Grandios artikel. Torr, fräsch och frisk med inslag av gröna äpplen , rostat vitt bröd och citrustoner.
Ser fram emot “Lektion 3 – Sömmersketipparen”.

Kalle -   fredag den 21 september, 2007 kl 21:13   

Sluggo, det är verkligen inte så att du motsäger min teori med ditt inlägg direkt.

Glenn -   fredag den 21 september, 2007 kl 22:12   

Kom in i matchen!!

Jonas -   lördag den 22 september, 2007 kl 09:28   

Avdelning klockren analys!

“Torr, fräsch och frisk med inslag av gröna äpplen , rostat vitt bröd och citrustoner.”

Sluggo -   lördag den 22 september, 2007 kl 10:39   

Kalle,

tycker du ska begrunda Glenn Hyséns, numera, bevingade ord.
“Jag och min stora käft”.

Bengan F verkar vara helt vilse i pannkakan och vad vill Glenn egentligen?

 
  Skriv kommentar
 
 
 
Senaste artiklarna
Månadens fotbollscitat

"I think Cassano, Totti and Gattuso can play alongside but not Ibra"

Rocco Siffredi

Reklam:

--------------------------------------------------
För att öka spänningen för våra Liveodds streamar bet365 varje år över 4.000 evenemang direkt - så att du kan spela medan det händer. Bland höjdpunkterna finns varje vecka 5 matcher från Serie A samt tennis från Masters Series.
--------------------------------------------------
Öppna ett konto med bet365 idag och ta del av din öppningsbonus på 100%.
--------------------------------------------------
Stryktipset, Oddset och mycket mer på SvenskaSpel.se. Spela här och nu!
--------------------------------------------------
Unibet - Spela riskfritt 150 kr på Champions League!
--------------------------------------------------
Nya kunder hos Betway.com får 1000 kr gratisspel! Klicka här
--------------------------------------------------