Reserapport Rom


lördag den 22 mars, 2008 kl 18:25 av Peter

Då var vi hemma i ett snöigt! Sverige igen. I Rom var det runt 15 grader och när solen var framme och värmde var det upp i mot 20.

Vi hade hyrt en lägenhet i närheten av St:Peterskyrkan. Han vi hyrde av Andrea, var Romanista. Hans fru var Laziale och hans far, en gammal gentleman med grov romdialekt som också bodde i huset var Juventino så det pratades en hel del fotboll i huset. Nästa gång vi åker ner blir det pasta och calcio hemma hos familjen Bevilacqa. Se länk >>


Rom


Det var inga problem att få biljetter till matcherna. Så fort vi hade kommit till rätta i lägenheten åkte vi till Roma Store vid Piazza Colonna. Där var det en cirka tiominuter lång kö. Passet var viktigt att ha med sig då biljetterna var personliga. I matchen mot Milan satt vi på Tribuna Tevere Laterale.
Biljetten kostade 55 Euro. I Derbyt satt vi i kurvan på Distini Sud, den biljetten kostade 30 Euro. Se bild >>

Roma – Milan 2 - 1
Detta var den bästa match jag sett Live. Två bra lag. Bra domare! Jag brukar säga att det är domarna som förstör den italienska fotbollen men Nicola Rizzoli blåste inte sönder denna match. Det var högt tempo och många målchanser. Lägg där till den grymma stämningen på läktaren. Jag var helt tagen efteråt.

Lazio – Roma 3 - 2
Derby della capitale! Ett av de hetaste fotbollsderbyna i världen. Gissa om jag hade höga förväntningar inte minst efter den senaste matchen. Helheten och upplevelsen kan jag inte klaga på men matchen i sig var inte lika bra som matchen mot Milan. Sen var det problemet med de italienska domarna. Domare Morganti blåste så fort en spelare ramlade. Det gynnade Lazio och matchtempot blev lågt. Nej nej nej! Det var inte straff! Det skall sägas att Roma inte visade upp samma fina spel som man sett i tidigare matcher men jag trodde ändå att de skulle klara av att vända på matchen i slutet. Men när alla Romanistas satt och väntade på segermålet gjorde ett för dagen hungrigare Lazio segermålet på övertid.

Jag förvånades över…..

… Att Totti var huvudet kortare än jag trodde.

… Hashrökandet inne på Stadio Olimpico. Innan och under match meckades det och röktes på för fullt runt om kring oss, helt öppet.

… Lugnet mellan fansen. Vi såg inget bråk eller skadegörelse runt någon av matcherna.

… Trafiken i Rom. I Rom gör man tre filer av två plus att alla mopeder kryssar kors och tvärs. I Sverige får du böter om du parkerar närmare än fem meter från ett övergångsställe. I Rom parkerar du på övergångsstället eller på refugen mitt i en korsning. En lucka är lika med en parkeringsplats.


Bilder från resan:


Peroni Roma Roma Hem Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma Roma


Filmer från Stadio Olimpico
Precis innan matchstart mellan Roma och Milan >>
Innan matchstart mellan Lazio och Roma >>

3 Kommentarer

Lelle -   lördag den 22 mars, 2008 kl 21:14   

Peter!
Mycket imponerande och inspirerande reseberättelse. Jag blev sugen att åka tillbaka till Rom, kolla fotboll och ta del av läktarkulturen. Vill höra mer på tisdag

Peter S -   söndag den 23 mars, 2008 kl 08:20   

Kul att se bilderna Peter. Och välkommen tillbaka till den sköna svenska “våren”. Brrr.

Fredrik Norin - CRS -   måndag den 22 december, 2008 kl 01:56   

Hej Peter!

Bra fotografier!
Någonting roligt som jag noterade var att på bilden “Stadio Olimpico 2 timmar innan match” ser jag mig själv på. Var där enbart för den stora matchen, hade biljett på Distinti Sud.

Matchen vart ju tyvärr inte som man hade velat, och det var en tragiskt deprimerande kväll. Men ack så får man gåshud av att höra Curva Sud överrösta Curva Nord och alla dess äckliga laziale under 90 minuter!

Läste på forumet att du var lite osäker angående klädsel, hoppas att detta derby gav dig svar på hur rivaliteten mellan Roma och Lazio är.

Tack för en bra reseberättelse!

Forza grande Roma!

 
  Skriv kommentar
 
 
 
Senaste artiklarna
Månadens fotbollscitat

"I think Cassano, Totti and Gattuso can play alongside but not Ibra"

Rocco Siffredi

Reklam:

--------------------------------------------------
För att öka spänningen för våra Liveodds streamar bet365 varje år över 4.000 evenemang direkt - så att du kan spela medan det händer. Bland höjdpunkterna finns varje vecka 5 matcher från Serie A samt tennis från Masters Series.
--------------------------------------------------
Öppna ett konto med bet365 idag och ta del av din öppningsbonus på 100%.
--------------------------------------------------
Stryktipset, Oddset och mycket mer på SvenskaSpel.se. Spela här och nu!
--------------------------------------------------
Unibet - Spela riskfritt 150 kr på Champions League!
--------------------------------------------------
Nya kunder hos Betway.com får 1000 kr gratisspel! Klicka här
--------------------------------------------------