Syrianska for dummies


lördag den 27 juni, 2009 kl 10:51 av Peter

Veckans kupong innehåller hela fyra lag som heter något med Syrianska i namnet. Hur skall man kunna hålla reda på dessa lag och hur många finns det? Det är dags att reda ut detta med en artikel där vi kan samla all information om Syrianska fotbollslag. Häng med!


Syrianska flaggan


Fakta:
Sedan 300-talet lever syrianerna utan en egen stat. Det finns i dag cirka 10 miljoner syrianer, varav hälften lever i länderna i Mellanöstern. I Sverige bor uppskattningsvis 70 000 människor av syrianskt ursprung.

Fotbollslag:
Alla syrianska fotbollslag spelar i färgerna gult och rött som är färgerna i det syrianska folkets flagga.

Landslag:
Det finns ett syrianskt/arameiskt landslag som står utanför FIFA. I förra årets Viva World Cup (VM för nationer som står utanför Fifa) gick de till final, där det dock blev förlust mot Padania.

Superettan:
Syrianska FC från Södertälje
Assyriska FF från Södertälje. (Är detta Syrianskt lag? Assyrier och Syrianer. Vad är skillnaden?)

Division 1 Norra
Arameiska-Syrianska Botkyrka IF från Botkyrka
Syrianska Kerburan från Västerås
Valsta Syrianska från Märsta

Division 3 Västra Svealand
Örebro Syrianska BK från Örebro

Division 4 NV
FC Syrianska från Jönköping

Division 5 mellersta
FC Syrianska från Linköping

Syrianska fotbollsprofiler:
Christer Youssef, Louay Chanko, Suleyman Sleyman, Jonnie Fedel, Abgar Barsom, Sharbel Touma, Gabriel Özkan och Kennedy Bakirciouglu.

Fyll på med kommentarer så att vi kan samla all fakta om dessa lag.

26 Kommentarer

En som vet -   onsdag den 01 juli, 2009 kl 15:47   

Syrianer och Assyrier är Araméer till ursprung. Det är ingen skillnad alls mellan Assyrier och Syrianer. Två olika namn för en och samma folkgrupp. Det korrekta namnet för folkgruppen är Araméer. Dock så finns en dubbelbeteckning för folkgruppen = Araméer/Syrianer

HEJ! -   onsdag den 01 juli, 2009 kl 15:50   

Neej vi är Arameer/syrianer dom som kallar sig för assyrer förnekar bara sin identidet något som inte ens en femårig unge gör!!!!

Assyrier -   onsdag den 01 juli, 2009 kl 16:14   

hahaha ni tror på er själva era fula kråkor. syrianer är assyrier som helt enkelt saknar kunskap och stolthet. Den “syrianska” flaggan är en gammal assyrisk solskiva förutom att huvudet ersatts. De rödgula färgerna är också bestulna från oss assyrier….Kolla bara på Assyriska FF som hade rödgula matchställ innan syrianskalagen bildades. Pinsamt att ni skriver osann fakta på en någorlunda bra sida(?)

Länge lever Assyrier och Sanningen!

Tihe Suryoye

johan -   onsdag den 01 juli, 2009 kl 16:24   

christer youssef från djurgården är syrian

Suryoyo -   onsdag den 01 juli, 2009 kl 17:05   

Egentligen är alla dessa spelare ni nämner assyrier men eftersom vissa är förvirrade så kan man säga att Kennedy är den enda av dom som kallar sig assyrier..

Ta bort Kennedy därifrån! Hans pappa är legend i Assyriska!

Syrianer existerar inte! ASSYRIER är vi alla! SURYOYE!!

orka övertyga sig själv -   onsdag den 01 juli, 2009 kl 17:34   

Jag tror att den syrianska/arameiska flaggan fanns långt innan assyriska ff bildades, så det betyder att röd/gula färgerna INTE är tagna från AFF, eller..
Örnen eller solskivan på flaggan är inte heller någon assyrisk symbol ( även om dom har en liknande ) utan den fann man i grävningar i syrien från ett arameisk tempel ristat på en sten där originalet är en sol istället för eld i mitten och den bärs av 3 ``demoner``.. Och det bästa av allt är att för typ 100 år sen fanns det ingen som kallade sig för othoroye (assyrier) utan alla kallade sig för suryoye (syrier/syrianer) ha ha ha ha….
NI KOMMER INGEN VART HUR OFTA NI ÄN BYTER TAKTIK.
TIHE SURYOYE SURYOYE SURYOYE

Vi är assyrier! -   onsdag den 01 juli, 2009 kl 20:37   

Assyrier/Syrianer tillhör forna assyrierna! det är ren propaganda av syrianerna som endast har kallat sig för syrianer i 30 år! alla kallade sig för assyrier innan! men nu har de delat på sig vi är stolta assyrier!

Suryoyo -   onsdag den 01 juli, 2009 kl 23:05   

Suryoyo är synomym till Syrian
Alltså Syrian=Suryoyo på Svenska.
Syriac=Suryoyo på Engelska.
o medans jag e igång måste jag säga att vi är ett o samma folk, Syrianer/Assyrier har levt sida vid sida i flera tusen år. Vi har samma traditioner o samma kultur

– till er som undrar.

TIHE UMTHAN SURYOYE!

Syriac/aramaic -   torsdag den 02 juli, 2009 kl 16:19   

Ni glömde några lag, nämligen Syrianska IF från Norrköpingsom spelar i Div 3! Ni glömde även Syrianska BOiS som spelar i Div 5, Syrianska Eskilstuna Div 6 och några fler….

Ni andra borde lägga ner historia snacket!

Ni alla vet att vi långt bak i tiden hette Arameér= Oromoyo och pratade Arameiska, vilket är dagens Syrianska= Suryoyo.

rätt ska va rätt -   torsdag den 02 juli, 2009 kl 19:13   

suryoyo=syrier(eftersom benämningen används idag av befolkningen i landet syrien så har man böjt lite på ordet till syrian).

othoroyo=assyrier och inget annat…

Det står klart och tydligt på klubbarnas logga
syrianska FC = hudro suryoyo
assyriska FF = hudro othoroyo

HA HA HA HA TIHE SURYOYE

he -   torsdag den 02 juli, 2009 kl 21:54   

I vilket kapitel i historieböckerna står det om de forna syrianerna? Assyrier ska det vara och inget annat trams.

Sura Jojje -   torsdag den 02 juli, 2009 kl 22:13   

Ok, när inte ens Syrianer/Assyrier kan skilja på sig själva hur ska vi som inte tillhör dessa grupper kunna göra det? Lika bra att kalla alla för Södertäljebönder.

Sanningen -   söndag den 05 juli, 2009 kl 13:32   

Nationalitet är inget man väljer utan något man är, Araméer /syrianer vilket är vår sanna nationalitet är det vi är.

Vi har inte använt begreppet Othuroye/Assyrier i hemlandet för att kunna påstå att vi är en del av denna folkgrupp. Assyrier/Othuroye som våra förfäder känner igen som Assurie tar våra förfäder avstånd ifrån att sammankopplas med dessa då vi i hemlandet såg skillnaden på oss och dem (Assyrierna från Öst).

Idag finns det många inom den nyassyriska falangen som själva tar avstånd från benämningen Assurie men inte benämingen Othuroye/assyrier när dem alla i själva verket har samma betydelse. Detta betyder inget mer än vilsenhet.

Ingen kan ta ifrån dem forna Assyriernas storhet men det vore inte mer än fel att dra er röda tråd från dåtid till nutid igenom den arameiska historian.

Ett exempel är självaste Abgar uKama som blev frälst av Jesus, denne konung är Aramé och känd för detta. Finns även underlag som stärker detta men fortfarande så påstår dagens nyassyrier att han var deras konung. Vilsenhet är faktorn för vad ni är, så det vore fel av er att påstå att vi är det.

Så sant -   söndag den 05 juli, 2009 kl 13:44   

Ovan stämmer, jag vill även framhäva de röd/gula färgerna. De är något som kommer från Syrien när Syrianerna bildade självständighet.

Assyrierna som var lokaliserade ovan norra Irak har inget med dem färgerna att göra.

Vi måste förstå skillnaden, dagens nyassyrier bildade sin existens återigen när syrianerna tågade ut från sina hemländer till Europa osv.

Då övriga länder inte visste vilka vi var trodde de att vi var Assyrier. Vår kyrkohistoria som vi har levt under i årtusen förnekade ständigt samhörigheten med Assyrierna (dvs. att vi var assyrier förnekade våra patriaker) och tack vare den fann vi vår sanna identitet (Araméer) som man rättade till efter.

De som blev kvarstående med den falska benämningen är dagens nyassyrier, det är där skon klämmer. Dessa människor har levt i den rollen att dem tror verkligen att dem är Assyrier när självaste Assyrierna från norra Irak förnekar samhörigheten med dessa parasiter.

Kjell Åke Fransson -   söndag den 05 juli, 2009 kl 15:55   

Var det inte fakta runt Syrianska fotbollslag som efterfrågades?

Solklart -   söndag den 05 juli, 2009 kl 18:23   

Artikelförfattaren frågade även det här – “Assyrier och Syrianer. Vad är skillnaden?”

Aram Ashur -   söndag den 06 september, 2009 kl 21:45   

Vad e de för trams, ni nyassyrier holler på med,,, vi ricktiga assyrier som kommer från irak vill inte ha med er att göra… varför snor ni vår flagga…. en saka till vi talar alla soreyt och de e en dialekt till arameiskan/syrianskan idag… De vet ni, så sluta tramsa o samsas istället…. vi kan bli ett…. Ursäckta för den dåliga svenskan, har ej bott i sverige mer än 6 år…

kurdan burdan -   söndag den 06 september, 2009 kl 21:57   

Ha hahahaha mohahah mohahaah
Fan va ni e dumma syrianer/assyrier vad e de för fel på era hjärnor, alla andra folkgrupper garvar åt er, ni bråkar som om ni vore dödsfiender,idioter ni kan vara farbrorsöner och ena kallar sig för syrian och den andre för assyr,hahhaha när ska ni vakna och vara samms,inte för att någon bryr sig, bara för er själva. Jag har vänner från båda sidorna. tycker synd om er IDIOTER som motarbetar varandra. Tänk på framtiden, era barn ska vara stolta NOT ni Är IDIOTER god bajs på er. Mohahahahha Mohahahah

John svennson -   fredag den 25 september, 2009 kl 19:24   

Kurdan sug min palle

Andreas Gustavsson -   fredag den 25 september, 2009 kl 19:34   

TIHE SURYOYE!!! AHLAN KOLAN SURYOYE!!!

Bobby Onducku -   lördag den 26 september, 2009 kl 00:18   

Vafan ni pratr så konstig. Assurjen är bäst. Fack Syrianer.

kurdan burdan -   söndag den 27 september, 2009 kl 01:59   

till johan svensson…Jag tror din mamma är bra på det…. de va hon sisst jag träffade henne iallafall… Obs! din pappa tittade på.. hälsa henne varmt snälla…

Stolt Assyr -   söndag den 27 september, 2009 kl 23:14   

Den största skillnaden mellan falangerna är att Assyriska rörelsen drivs av kärlek till de öst och västsemitiska nationerna som enades under Assyrien med arameiska språket, medan de påhittade syrianerna drivs av hat mot denna idé och och vill snara åt ögglan till en stamfolkgrupp, Arameerna.
Vi Assyrier ser Arameerna som en del av vårt stolta arv, medan ni spyr blod av oss och spelar, turk-kurdisk och muslimsk musik före era Assyriska som är en del av ert folk, kyrka och släktingar!

Därför kallar vi Abgar u komo en del av oss, ni verkar ha instrument som bevisar att ni just i ett rakt nedåtstegande led härtsammar från arams dick! Vet ni hur patateiskt det är att påstå detta. Assyrier är som dagen USA, en idé av nationer, och ni föerdrar att vara indianer, utan att ni har bevis för det.
Glöm inte att arameiska var hela regionens språk i nästan tusen år, så kom inte med detta argument.

suryoyo -   tisdag den 29 september, 2009 kl 23:17   

snälla stolt assyr kan du bevisa dina påståenden med riktig fakta….o sluta vara löjlig som ett cp barn…. bevisa så ska vi lyssna på dig… men om du har fel så får du lova att du lyssnar på oss…. En fråga bara varför kallar en del assyrier sig för athoroye och en del för suryoye…. ha det bra broder

Tihe Suryoye -   söndag den 04 oktober, 2009 kl 03:02   

suryoyo :

“varför kallar en del assyrier sig för athoroye och en del för suryoye”

Othuroye(Athoroye), Kaldonoye, Oromoye = Suryoye.

SURYOYO -   söndag den 04 oktober, 2009 kl 22:35   

TACK BRODER…. FÖR DIT SVAR. MEN JAG VILL HA SVAR FRÅN VÅRA OSÄKRA BRÖDER SOM KALLAR SIG FÖR ATHOROYE OCH IBLAND FÖR SURYOYEVAD E PROBLEMET…. MED ER VILKEN BENÄMNING SKA NI HA….ELLER HAR NI INSÄTT ATT VI ALLA ÄR SURYOYE/OROMOYE MEN VILL SMYGA IN UTAN ATT SKÄMMA UT ER… FÖR RIKTIGA ASSYRIER SOM KOMMER FRÅN IRAK HAR EN ANNAN BENÄMNING PÅ ER … HYCKLARE… JA DE E SANT DE E BARA ATT FRÅGA… NI SNOR DERAS INDENTITET ….SKÄMMS PÅ ER. SKÄMMS.


Kommentarer är stängda för denna artikel.

Senaste artiklarna
Månadens fotbollscitat

"I think Cassano, Totti and Gattuso can play alongside but not Ibra"

Rocco Siffredi

Reklam:

--------------------------------------------------
För att öka spänningen för våra Liveodds streamar bet365 varje år över 4.000 evenemang direkt - så att du kan spela medan det händer. Bland höjdpunkterna finns varje vecka 5 matcher från Serie A samt tennis från Masters Series.
--------------------------------------------------
Öppna ett konto med bet365 idag och ta del av din öppningsbonus på 100%.
--------------------------------------------------
Stryktipset, Oddset och mycket mer på SvenskaSpel.se. Spela här och nu!
--------------------------------------------------
Unibet - Spela riskfritt 150 kr på Champions League!
--------------------------------------------------
Nya kunder hos Betway.com får 1000 kr gratisspel! Klicka här
--------------------------------------------------